Video Imagini nemaiîntâlnite pe Autostrada Soarelui. Ce au motivat șoferii opriți de polițiști la ieșirea din București, pe A2

Data actualizării: Data publicării:
politie filtru
FOTO: Agerpres

Imagini pe care nu le credeam posibile în anii anteriori vin de pe Autostrada Soarelui. De 1 mai, în fiecare an, autostrada devenea neîncăpătoare. Zeci de mii de oameni porneau la drum de la primele ore pentru a prinde sărbătoarea direct la malul mării. 

Azi, autostrada e mai liberă ca oricând.

Încă de la ieșirea pe A2 șoferii sunt așteptași de numeroase filtre de poliție.

Echipajele de poliție încearcă să oprească pe majoritatea celor care vor să iasă din București pe această rută.

Verifică declarațiile pe propria răspundere și motivele invocate de șoferi.

Cei mai mulți dintre cei verificați le-au spus polițiștilor că merg la muncă și că trebuie să se deplaseze pe autostradă pentru a ajunge.

Polițiștii sunt așezați în zona strategice astfel încât șoferii să nu poată păcăli filtrele. De asemenea, traficul rutier este verificat cu drone și elicoptere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și:

VIDEO Cum arată Vama Veche de 1 Mai, în timpul pandemiei de coronavirus

„Tradiţionalul sejur la mare NU este înscris în ordonanţele militare ca motiv de deplasare”, a anunțat Poliția Română. Autoritățile au făcut un apel către români să rămână acasă „pentru binele tuturor”.

Poliția Capitalei a avertizat că de 1 mai cetățenii trebuie să respecte restricțiile impuse prin Ordonanțe Militare, să păstreze distanțarea socială și să evite aglomerațiile. Anul acesta nu vor fi făcute grătare și petreceri la iarbă verde, chiar dacă vreme se anunță prietenoasă. „De data această, grătarul îl facem acasă, în familie”, precizează poliția, într-un comunicat de presă. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

 Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor veghea, de 1 Mai, zonele unde românii mergeau în mod obișnuit la picnic. 

În toată țara vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi. Pentru cazurile grave vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI.

În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

Joi, premierul României, Ludovic Orban, a subliniat că, de 1 Mai, oamenii trebuie să respecte regulile stabilite pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri