În carantină la București, fără apă curentă. Solicitat cu o reacție, viceprimarul Bădulescu a jignit și a închis telefonul la Digi24

Data actualizării: Data publicării:
carantina fara apa

49 de cazuri confirmate și peste 1550 de oameni în carantină pe teritoriul României. O cifră imensă, care a crescut foarte mult în ultimele trei zile, de când Italia a fost declarată integral zonă roșie, iar românii întorși de acolo au fost trimiși direct în centrele speciale, timp de 14 zile. Condțiile însă sunt departe de a fi decente, acuză tot mai mulți dintre cei care și-au asumat să stea în carantină drept preț pentru a reveni în țară. Vedem în continuare imagini transmise de un telespectator Digi24 dintr-un hotel din București, folosit temporar drept centru de carantină - mizerie în cameră, fără apă curentă, deși e vorba despre un hotel pentru care Primăria Generală plătește chirie.

Contactat de Digi24, viceprimarul Aurelian Bădulescu a spus că „este un centru de carantină, nu este un hotel de patru stele”, iar în ceea ce privește lipsa apei, a fost vorba despre o situaţie temporară, care a durat o oră şi jumătate, în urma unei reparații. „Eu am întâlnit mulți dintre românii aceia pe care un clasic în viață îi cataloghează ca fiind din aceia care vorbesc cu ke, cu multă reverență față de alte lucruri decât valorile și eforurile care se fac. Nu, lucrurile sunt în regulă acolo”, susține Aurelian Bădulescu.

Pe de altă parte, viceprimarul a ținut să sublinieze că între timp, Primăria Capitalei a mai identificat 130 de locuri suplimentare de carantină, în două locații (90 + 40 de locuri), pentru că cele găsite până acum erau deja ocupate. „Am cerut Guvernului să ni se dea sumele necesare pentru achitare, ați văzut ce s-a întâmplat cu guvernul, ați văzut ce face guvernul, o să găsim alte variante, alte soluții, important e că toți s-au solidarizat față de această situație, patronii de hoteluri au înțeles și slavă Domnului, fiecare ne ajută cum poate, pentru că știe că este vorba de români, la care țin, deși mai sunt și persoane din acelea cu care vorbesc cu... e de la Vaslui și de-abia vorbește românește”, a declarat Aurelian Bădulescu, în direct la Digi24.

În momentul în care jurnalistul Digi24 a îndemnat către respect față de toți românii, Aurelian Bădulescu a replicat: „Și eu îi respect, pentru că de-asta fac ce fac. Cred că îi respect mai mult ca dumneavoastră. Dar, mă rog, asta e”.

- Aceste asumpții se bazează pe ce, domnule Bădulescu? l-a întrebat jurnalistul Marius Pancu.

- Să trecem mai departe, mai aveți vreo întrebare pentru mine?

- De ce să trecem mai departe, nu uitați că sunteți o autoritate publică, ce trebuie să răspundă în fața cetățenilor, nu jurnaliștii răspund în fața autorităților publice. Deci, pe ce vă întemeiați aceste declarații pe care le-ați făcut? Că respectați mai mult românii decât eu sau trustul la care lucrez?

- Eu am spus doar de dumneavoastră!

- Mă cunoașteți personal, dle Bădulescu?

- Nu, am auzit de dvs din cartier.

- E o atitudine foarte demnă, dle Bădulescu, în vreme de pandemie. Vă mai invit să ne spuneți cum sunt condițiile la hotelurile dvs., a mai spus jurnalistul, moment în care viceprimarul a închis telefonul.

Urmăriți discuția în materialul video de mai jos:

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri