În clasă, ca afară, în şcolile din Galaţi. Învăţător: "Le-am pus mănuşile în picioare, ca să nu le îngheţe"

Data actualizării: Data publicării:
copii frig

Frigul dăunează grav educaţiei. Peste 3.000 de elevi din opt şcoli gălăţene stau acasă pentru că unităţile în care învaţă au centrale termice, dar nu sunt funcţionale. În săli e mai frig ca afară. Autorităţile locale dau asigurări că până la finele săptămânii viitoare situaţia se va remedia, iar orele vor fi recuperate.

Cu câteva straturi de haine groase, gluga trasă pe cap şi fularul bine înfăşurat în jurul gâtului - aşa s-au prezentat la cursuri elevii Şcolii Gimnaziale nr. 17 din Galaţi. Pentru că riscau să se îmbolnăvească, din cauza frigului din săli, toţi cei 400 de copii au fost trimişi acasă.

Georgiana Coşniţă, învăţător la Şcoala Gimnazială nr.17: „Le-am pus chiar la unii mănuşile în picioare ca să nu le îngheţe picioruşele. Nu se poate, nu sunt condiţii prielnice pentru desfăşurarea activităţii practice”.

Frigul din clase este greu de suportat şi pentru dascălii care, de voie, de nevoie, trebuie să vină la şcoală.

Anca Barbu, director al Şcolii Gimnaziale nr. 17: „Foarte frig, este imposibil de stat pentru noi, pentru compartimentele care sunt prezente în şcoală.”

Situaţia se regăseşte şi în sălile Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”. Acolo, peste 900 de elevi au fost anunţaţi să nu mai vină la ore.

Silviana Ciupercă, director al Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”: „Am luat decizia de a suspenda cursurile pe periaoada celor doupă zile, azi şi mâine. Ieri am ţinut cursurile, cu ore reduse, la 30 de minute şi cinci minute pauză, dar pentru siguranţa şi sănătatea copiilor ... Decizia a fost luată în consiliul profesoral”.

În total, opt şcoli generale şi licee au cursurile suspendate, iar în alte trei, durata cursurilor a fost scurtată.

Oana Enache, purtător de cuvânt la ISJ Galaţi: „Nu se furnizează agent termic pentru asigurarea temperaturilor optime în sălile de clase. Acest lucru se datorează faptului că nu au fost finalizate lucrările de racordare a centralelor termice la reţeaua de gaze naturale sau pentru că nu au fost încă puse în funcţiune”.

Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: „Avem asigurări din partea echipelor că până la sfârşitul săptămânii viitoare vor funcţiona toate centralele din şcolile din Galaţi”.

Primăria Galaţi a luat decizia să monteze centrale termice în şcoli după ce a renunţat definitiv la sistemul centralizat de încălzire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri