Video În timp ce Capitala înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimele două decenii, 11 județe sunt vizate de cod portocaliu de viscol

Data actualizării: Data publicării:
masina inzapezita
Avertizare meteo de viscol. Sursa: captură video

România trece de câteva zile prin discrepanțe meteorologice. Miercuri, Capitala a înregistrat cea mai călduroasă zi din ultimii 22 de ani în luna ianuarie și în același timp 11 județe au fost vizate de o atenționare meteo Cod portocaliu de viscol, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie. În alte opt județe sunt anunțate ploi abundente pentru care meteorologii au emis o atenționare de Cod galben. În Capitală și mâine vor fi 20 de grade. 

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 18 ianuarie, ora 23:00 - 19 ianuarie, ora 18:00, va fi Cod portocaliu de vânt la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpaţii Meridionali. Astfel, în zonele vizate vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100 - 110 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

În zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte şi în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitaţii local însemnate cantitativ. Totodată, în zona montană, treptat, vor predomina ninsorile, în rest fiind semnalate precipitaţii mixte.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod portocaliu sunt: Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj şi Vâlcea.

De asemenea, în intervalul 18 ianuarie, ora 14:00 - 19 ianuarie, ora 18:00, va fi în vigoare un Cod galben în zona montană şi submontană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş. Temporar, va ploua, iar la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi precipitaţii mixte şi se vor acumula cantităţi de precipitaţii în general de 25 - 40 l/mp.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La altitudini de peste 1.800 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Apuseni, temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80 - 90 km/h şi va fi viscol.

În Dobrogea, local şi temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55 - 65 km/h.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp şi în restul zonei montane, precum şi în vestul ţării.

Temperatura în Capitală se menține la 20 de grade

Între timp, în Capitală temperaturile se vor menține în jurul valorii de 20 de grade. Administrația meteorologică a emis o prognoză specială până pe data de 19 ianuarie, ora 18.00.

Pentru zona municipiuui București vremea se va menține extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime de 20...21 de
grade (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale).

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în general de 40...50 km/h).

Temperatura minimă din dimineața zilei de joi (19 ianuarie) va fi de 5...8 grade.
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri