Încă 10 cazuri cu noua variantă de Covid-19 au fost identificate în România

Data actualizării: Data publicării:
laborator unde se testeaza noua tulpina covid
Alte cazuri de infectare cu tulpina britanică, depistate în România. Foto: Guliver/GettyImages

Încă 10 noi cazuri cu noua variantă de Sars Cov- 2 au fost identificate în România, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanții din sănătate, este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate în această după amiază la INSP/CNSCBT. 

Orașele din care s-au recoltat probele sunt București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia și Călărași. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe.

În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars-CoV- 2. 

Ultimul caz fusese depistat marți, la un bărbat de 69 de ani din Constanța, care nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus (denumită B.1.1.7).

Recent, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat că este nevoie de studii epidemiologice pentru a se determina nivelul de pătrundere a noii tulpini a coronavirusului în România. El avertizează că, dacă se ajunge la transmitere comunitară, autoritățile trebuie să ia măsuri imediate pentru a bloca acest lucru.

„Numărul de cazuri încă nu este foarte mare ca să ridice suspiciunea de propagare a acestei noi tulpini în România. Dar cred că trebuie să fim foarte atenți și foarte precauți. La orice semn care ne-ar arăta că tulpina începe să se multiplice și să cuprindă un număr mare de populație trebuie să blocăm transmiterea, pentru că se știe că are o transmitere foarte mare", a spus Musta, la Digi24.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri