Sari la conținut
News Alert

Încă 14 substanțe stupefiante și psihotrope au fost interzise în România

Guvernul a decis astăzi să interzică alte 14 substanțe stupefiante și psihotrope, din cauza pericoului pentru sănătate, se arată într-un comunicat al Executivului. 

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

„În funcție de pericolul pe care îl reprezintă consumul lor pentru sănătate, drogurile se împart în două categorii: droguri de risc și droguri de mare risc. Astfel, din cele 14 substanțe adăugate, 13 intră în categoria drogurilor de mare risc, iar unul în categoria drogurilor de risc. Prin cuprinderea în această listă a noilor substanțe interzise, se are în vedere înăsprirea masurilor de prevenire, control și combatere a fenomenelor legate de consumul și comercializarea de substanțe stupefiante și psihotrope, în scopul protejării sănății publice”, precizează Executivul.

Consultați lista celor 14 substanțe interzise aici.

Potrivit Guvernului, numărul substanțelor stupefiante și psihotrope interzise în România a crescut în urma decesului mai multor tineri ce au consumat produse etnobotanice. Lista este actualizată permanent în funcție de schimbările la nivelul legislației internaționale și în funcție de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate.