Încă trei cazuri de infectare cu Omicron în România. Medic: După sărbători, este posibil să crească numărul de cazuri și la noi

Data actualizării: Data publicării:
test covid varianta omicron
Varianta Omicron se răspândește mai repede decât cea anterioară, Delta. Foto: Profimedia Images

Încă trei cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 au fost confirmate, miercuri, în România. Numărul total a ajuns, astfel, la 11. Medicii avertizează că după sărbători este posibil să crească numărul de îmbolnăviri și în țara noastră.

UPDATE 11.40. Al 11-lea caz de infectare cu noua variantă Omicron a fost confirmat în urmă cu puțin timp.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării. Ea este vaccinată anti -Covid 19 cu schema completă de imunizare, iar starea de sănătate este una bună, potrivit Ministerului Sănătății.


Știrea inițială

Miercuri dimineață au fost confirmate două cazuri de infectare la două femei care au călătorit în Marea Britanie și, respectiv, au intrat în contact cu oameni veniți de acolo.

Cele două femei - ambele din București - au forme ușoare ale bolii. Una este internată la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București pentru a fi ținută sub observație și va fi externată curând, iar cea de-a doua este în carantină la domiciliu.

Autoritățile fac anchete pentru a află cu cine au intrat în contact cele două persoane infectate cu Omicron. Cu excepția celor două persoane venite din Marea Britanie, în România au fost raportate opt cazuri de infectare cu varianta Omicron. 

Directorul medical de la "Matei Balș", Adrian Marinescu, a declarat pentru Digi24 că cele două cazuri au fost confirmate miercuri.

"Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală.

Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină.

Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la <Matei Balș>.

În România sunt 10 cazuri confirmate, dar pe lângă ele sunt evident mai multe. Atenție, nu sunt persoane venite direct din Africa, deci riscul de transmitere rapidă a virusului este foarte mare. Ambele persoane sunt vaccinate cu schemă completă, așa că au făcut o formă extrem de ușoară.  

Probabil că dacă va crește numărul de infectări cu Omicron, cei infectați vor fi tratați acasă dacă vor avea forme ușoare.

După sărbători este posibil să fie o creștere a numărului de cazuri și în România, interacțiunile de sărbători duc mereu la creștere, așa că ele trebuie să fie în familia restrânsă, să luam în calcul riscul. 

În legătură cu o transmitere comunitară accelerată, spre 1 februarie ar putea fi o creștere importantă", a declarat medicul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri