Încă 2 județe din România au decis că purtarea măștii este obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor

Data actualizării: Data publicării:
elevi la scoala
Elevi la școală. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie, începând de marți, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din județul Botoșani, precum și în perimetrul acestora, potrivit Știri Botoșani. În județul Cluj, aceeași măsură devine obligatorie din 7 octombrie. 

“Conform actelor normative în vigoare, în contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus Sars-CoV-2, ținând cont de adresa comună a Direcției de Sănătate Publică Botoșani și a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani prin care s-a transmis propunerea consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale ”Elena Rareș” Botoșani cu privire la modificarea modalității de desfășurare a activității didactice începând cu data de 6 octombrie 2020,

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, prin hotărârea nr. 72/5.10.2020 a aprobat Scenariul 1 de funcționare pentru Școala Gimnazială ”Elena Rareș” din municipiul Botoșani începând cu data de 6 octombrie 2020, cu respectarea măsurilor stabilite prin Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, începând cu data de 6 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Botoșani, precum și în perimetrul acestora.

De asemenea, prin hotărârea nr. 73/5.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” primește temporar 3 construcții ușoare din elemente modulare necesare pentru asigurarea triajului epidemiologic al tuturor pacienților, în concordanță cu Planul de măsuri aprobat pentru diminuarea riscului de propagare a virusului Covid-19, având în vedere temperaturile scăzute și precipitațiile specifice sezonului rece”, se precizează în comunicatul de presă.

Începând de luni, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați

Masca, obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din Cluj

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în jurul școlilor din județul Cluj. Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani trebuie să poarte masca pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor, potrivit publicației Monitorul de Cluj.

„Sperăm ca această hotărâre să limiteze răspândirea virusului, pentru că am considerat că zonele din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar consituie chiar anumite focare în unele situații pentru că părinții, bunicii se îngrămădesc pentru a-și vedea copiii, fără a purta mască. Așadar, prin această hotărâre îi obligăm pe toți să poarte mască, și mai mult de atât verificăm acest lucru” a declarat prefectul Mircea Abrudan, în cadrul unei conferințe de presă.

Tătaru: în ultimele 7 zile s-au înregistrat, „oarecum în legătură cu activitatea școlară”, 158 de copii infectați cu coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că în ultimele șapte zile s-au înregistrat, „oarecum în legătură cu activitatea școlară”, 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice infectate cu coronavirus.

"În ultimele șapte zile care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice. Menționez că toată această ultima perioada poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a două săptămâna din primele 14 zile. La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri, de la începutul acestei pandemii, avem 3200 de copii între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani.

În ultima săptămâna, la nivel național, mergem pe un număr pe care l-am evaluat și în anchetele epidemiologice. Sunt 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10 și 19 ani, în perioada 21 - 29 septembrie".

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri