Încă un lot din Sibiu - Pitești scos la licitație. Niciun constructor anunțat

Data publicării:
autostrada a1 bucuresti - pitesti

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a declarat, luni, că fără acord de mediul nu se va face "niciun pas" la proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar dacă acesta va fi obţinut luna aceasta, până la sfârşitul anului va fi lansat la licitaţie şi lotul 4, care este cel mai dificil.


autostrada a1 bucuresti - pitesti

Potrivit sursei citate, dacă CNAIR va avea acordul de mediu până la sfârşitul anului, câştigătorii licitaţiilor pentru tronsoanele 1 şi 5 vor fi anunţaţi până în 15 ianuarie 2019, informează Agerpres.ro.

"Pentru autostrada Sibiu-Piteşti aşteptăm acordul de mediu: Ministerul Mediului ne-a transmis că în această lună îl vom avea. Sunt licitate lotul 1 şi lotul 5 şi, dacă vom avea acordul de mediu în această lună, vom lansa lotul 4, care este cel mai dificil lot din această autostradă. Fără acord de mediu nu facem niciun pas, pentru a evita orice discuţii şi situaţii neplăcute cu Bruxell-ul. Dacă până la sfârşitul anului vom avea acordul de mediu, câştigătorii celor două tronsoane vor fi anunţaţi până în 15 ianuarie", a spus Neaga la Craiova.

Neaga a mai afirmat că, în ceea ce priveşte autostrada Craiova-Lugoj, acesta este un proiect care va fi realizat în parteneriat public-privat, iar în scurt timp va fi aprobat studiul de fundamentare, proiectul nefiind însă gestionat de Ministerul Transporturilor, ci de "cei de la prognoză". Acesta a mai anunţat că, până la sfârşitul anului va fi lansată şi documentaţia pentru un studiu de fezabilitate pentru un drum expres Târgu Jiu-Craiova. 

Citește și cum a ajuns un drum expres să fie mai scump ca o autostradă, deși mai îngust cu 20%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri