Încă un urs a fost lovit de o mașină. Este al patrulea caz în ultimele zile

Data publicării:
urs lovit de masina

Un urs a fost lovit joi seara de o mașină, pe E60, în localitatea Găiești din județul Mureș. Animalul este viu și a fost tranchilizat, potrivit Mediafax. Este al patrulea caz în care un urs este implicat într-o coliziune cu un autovehicul în ultimele zile.

Deși primele informații furnizate de ISU Mureș arătau că ursul a murit în urma impactului, reprezentanții Prefecturii Mureș au revenit spunând că este viu.

„Ursul este în viață, a fost tranchilizat și în acest moment este transportat la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș. Autoturismul implicat în accident este înmatriculat în București. Erau doi pasageri, nu au fost răniți, autoturismul a fost avariat”, au anunțat reprezentanții Biroului de Presă al Prefecturii Mureș.

Anterior, Prefectura Mureș anunța că în urma accidentului dintre localitățile Găești și Bălăușeri, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus declanșarea procedurilor imediate de intervenție la fața locului, atât pentru protejarea populației, reducerea pagubelor, cât și pentru salvarea ursului.

În urmă cu câteva zile, un urs a fost lovit de maşină, în județul Harghita, și a agonizat aproape o zi la locul accidentului. Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Din cauza lipsei de reacție, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a început procedura de demitere a prefectului de Harghita. Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata.

Al treilea urs implicat într-un accident a murit după ce a fost lovit de o maşină, în judeţul Mureş. Animalul nu ar fi agonizat precum cel care a fost lovit de un autovehicul, sâmbătă 16 noiembrie, în judeţul Harghita.

Accidentul a avut loc în comuna Ghindaru din judeţul Mureş. Şoferul care a lovit ursul era din Miercurea Nirajului şi se întorcea acasă de la Cluj. Şoferul nu a fost rănit în urma accidentului. 

Prima oară, un urs a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, în judeţul Harghita. Animalul a fost lăsat să agonizeze ore în şir pe marginea drumului, în timp ce veterinarul venit să asiste nu a putut să facă nimic pentru că nu era echipat cu tranchilizant. Ulterior, animalul a fost împuşcat pentru a îi fi curmate suferinţele. O altă ursoaică a murit, duminică seara, lovită de o mașină, pe DN 1, în zona localității Bradu, din județul Sibiu.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri