Sari la conținut

Încăierare între două familii de romi, în curtea spitalului din Miercurea Ciuc. Scandalagii s-au bătut cu pietre

Polițiștii din Harghita au reținut 11 persoane, după ce două familii de romi s-au luat la bătaie în curtea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc. Altercația a avut loc joi, când cele două familii, care au mai avut certuri în trecut, s-au întâlnit la Serviciul de Medicină Legală, pentru a obține certificate medicale după o altă răfuială, scrie Informația Harghitei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că membrii uneia dintre familii au mers, joi, la Secţia de Medicină Legală (SML) a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, pentru a obţine certificate medico-legale, după un scandal pe care îl avuseseră cu o altă familie, în urmă cu câteva zile. Auzind de intenţia acestora, membrii celeilalte familii s-au prezentat şi ei la sediul SML şi s-a iscat o nouă altercaţie, în care au fost implicate aproximativ 20 de persoane.

În timpul altercaţiei, cei implicaţi au aruncat cu pietre unii în alţii şi au avariat trei autovehicule aflate în curtea spitalului. De asemenea, trei dintre scandalagii s-au ales cu leziuni minore, relatează Agerpres.

"Dat fiind numărul foarte mare de persoane implicate în scandal, sesizarea venită făcând referire la aproximativ 20 de persoane, ne-am dus acolo noi, poliţiştii, cu o echipă operativă, o grupă de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi ne-au însoţit şi colegii jandarmi ,pentru aplanarea conflictului. (...) Am condus la sediul Poliţiei, pentru cercetări, 12 persoane şi în urma audierilor şi probatoriului administrat am luat măsura reţinerii a 11 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani", a declarat Gheorghe Filip.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a mai precizat că nici personalul spitalului și nici pacienții nu au avut de suferit, altercația având loc doar între membrii celor două familii.