Incendii în Grecia. Mihai Fifor: Suntem pregătiți să trimitem două aeronave

Data publicării:
37746574_994130487422266_8927821571846832128_n

România ajută Grecia cu două aeronave pentru a face față incendiilor puternice care au ucis peste 70 de oameni, au rănit aproape 200, a anunțat miercuri dimineață Mihai Fifor, ministrul Apărării, la Digi24.

Noi suntem pregătiţi în momentul de faţă să decolăm de pe Baza 90. Discutăm despre un avion specializat în stingere de incendii, de un avion Hercules pentru sprijin logistic, de 20 de militari, care deservesc aceste aeronave. Suntem aproape pe final cu aceste proceduri pe care trebuie să le îndeplinim. De asemenea, suntem în legătură directă cu colegii din Grecia, am avut o nouă discuţie în această dimineaţă cu ministrul Apărării elen, spunându-i că suntem pregătiţi să zburăm spre Grecia. Cred că în următoarele putem porni în această misiune”, a declarat Mihai Fifor, pentru Digi24.

„Deocamdată acesta este sprijinul pe care România îl pune la dispoziția Greciei. Acesta este și sprijinul pe care partea elenă l-a acceptat. În cazul în care e nevoie de mai mult, cu siguranţă, vom fi alături de colegii noştri eleni”, a adăugat ministrul Apărării.

Fifor a precizat că și alte țări, precum Italia sau Turcia, au intervenit pentru ajutor în fața incendiilor.

Anterior, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a declarat că până la această oră nu sunt informații despre români care să se numere printre victimele incendiilor masive din Grecia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri