Incendiu de vegetație în Devesel, Mehedinți. Au ars mai multe gospodării: "Au luat foc toate, casă, maşină, animale"

Data publicării:
vegetatie uscata care arde
Un incendiu puternic de vegetație uscată a izbucnit în comuna Devesel, județul Maramureș. Foto: gds.ro

Peste 45 de pompieri intervin cu șase autospeciale cu apă și spumă pe raza localității Scăpau, comuna Devesel, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Potrivit ISU Mehedinți, au ars cel puțin șapte gospodării. Un bărbat și-a pierdut complet casa, iar bunurile agonisite o viață întreagă au ars în totalitate. 

ISU Mehedinți acționează cu toate forțele avute la dispoziție, suplimentând cu pompieri din turele libere pentru a limita propagarea incendiului la gospodării. În sprijin, au fost solicitate alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj.

Până în acest moment, incendiul a afectat 7 gospodării. La 4 dintre acestea au fost afectate diverse bunuri, precum garduri sau anexe, iar la 3 sunt afectate și casele de locuit.

Un bărbat din satul Scăpău și-a pierdut agoniseala de-o viață, după ce flăcările i-au distrus casa, maşina, căruţa şi animalele. Potrivit Antena 3, în câteva zeci de minute, întreaga gospodările a acesuia s-a transformat în scrum. Omul a reuşit să salveze o singură găină din curte. 

"Nu mai am nimic, doar ce e pe mine şi ce am în mână. Au luat foc toate, casă, maşină, animale. Ce dezastru mai mare există?", a declarat bărbatul, potrivit sursei citate.

Pompierii fac eforturi susținute pentru lichidarea mai multor focare de incendiu. Ei asigură protecția caselor de locuit și încearcă să împiedice propagarea incendiului.

"Situația este sub control, la acest moment, incendiul este localizat, fără a exista riscul de propagare la alte gospodarii”, anunță ISU Mehedinți.

Pentru lichidarea incendiului au fost chemați de acasă mai mult pompieri liberi.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri