Incendiu toxic la o fabrică de vopseluri din Orăștie. Aproape 400 de oameni au fost evacuați

Data actualizării: Data publicării:
21741055_487058824990587_7077638689391526753_o

ACTUALIZARE miercuri, ora 6:00 Este stare de alertă la Orăștie. Aproape 400 de oameni au fost evacuați, din cauza incendiului izbucnit marți la o fabrică de vopseluri. Fumul este toxic, iar calitatea aerului este monitorizată din oră în oră.

O persoană a fost grav rănită şi patru s-au intoxicat cu fum, în urma unui incendiu produs, marţi după-amiază, la o fabrică de vopseluri din Orăştie, judeţul Hunedoara. Rănitul a fost transportat la spital, iar pompierii încearcă să stingă flacările.

ACTUALIZARE 22.10.Autorităţile locale din Orăştie au decis marţi seară evacuarea a aproximativ 300 de persoane care locuiesc în blocurile aflate în zona fabricii de vopseluri din oraş cuprinsă de un incendiu puternic, măsura fiind luată din cauza cantităţii mari de furm, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Sursele citate au precizat că sunt evacuaţi în special copiii şi femeile din cinci blocuri cu şase scări, fiind vorba despre aproximativ 300 de oameni.

Locatarii evacuaţi vor fi preluaţi de trei autocare şi transportaţi la Sala Sporturilor din Orăştie, unde vor fi cazaţi, iar o parte din ei au ales să meargă la rude sau prieteni.

Actualizare 20.30. Incendiul a cuprins o hală cu patru niveluri, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, iar pompierii din Hunedoara au chemat în sprijin echipaje din judeţele Sibiu, Alba şi Gorj. De asemenea, a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei din zonă, fabrica aflându-se la marginea oraşului.

 

Persoana rănită în incendiu este un bărbat în vârstă de 24 ani, care a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, de gradele III şi IV. Rănitul a fost transportant cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe Orăştie, urmând să fie preluat de o ambulanţă SAJ cu medic pentru a fi transportat la un spital de specialitate din municipiul Timişoara. Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum şi au primit îngrijiri la faţa locului, nefiind necesară transportarea acestora la spital.

Pentru stingerea incendiului se intervine cu peste 30 pompieri din cadrul ISU Hunedoara, cu şapte autospeciale cu apă şi spumă, iar IGSU a decis să trimită în sprijin echipaje de pompieri din Alba, Gorj şi Sibiu. De asemenea, la locul incendiului sunt şi 14 jandarmi şi 12 poliţişti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, mai multe echipaje intervin la o fabrică de vopseluri din Orăştie, unde s-a produs un incendiu.

Din primele informaţii, o persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la spital, alte patru persoane fiind intoxicate cu fum.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului, iar pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să-l stingă. 

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că a existat o explozie urmată de incendiu, iar flăcările au cuprins întreaga hală. 

”Intervenţia este dificilă din cauza flăcarilor mari, a temperaturilor ridicate din cauza arderii şi a degajărilor mari de fum”, au transmis reprezentanţii IGSU citați de News.ro. 

Pompierii hunedoreni intervin cu şase autospeciale de stingere, o autospeciala CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD si 4 ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judean Hunedoara.

La fața locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri