Incendiu la Spitalul Bagdasar Arseni din București. Focul a izbucnit la acoperișul unității de urgență care a fost modernizată recent

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la spital
Incendiu la Spitalul Bagdasar Arseni din București. FOTO: Captură Digi24

Un incendiu s-a produs, marți dimineață, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Bagdasar Arseni din București. Focul a izbucnit la acoperiș.  

ACTUALIZARE 9.00. Din primele informații, un conductor electric s-ar fi supraîncălzit.

Se iau măsuri astfel încât clădirea nouă să poată fi reutilizată în cel mai scurt timp, iar firma care avea contract de întreținere să facă reparațiile necesare.

Ea fata locului a rămas o singură echipă de pompieri.


ACTUALIZARE 8.20. Orlando Șchiopu, șeful ISU București, a transmis că sesizarea a fost primită la ora 7.12 și că echipajele au ajuns în șase minute. În UPU erau șapte persoane, a spus el.

A ars un cablu electric și a fost afectată izolația de la acoperiș, a afirmat el. Potrivit acestuia, au ars doi metri pătrați de acoperiș.

După ora 8.00 nu mai erau focare, aerul era respirabil și în zonă nu mai era niciun pericol, a comunicat pompierul.

Clădirea modernizată este autorizată din septembrie 2021, a adăugat el.

Știrea inițială

Alarma s-a dat în jurul orei 7.00, când pompierii de la ISU București au fost sesizați că un incendiu a izbucnit la acoperișul UPU. Este vorba despre o clădire nouă UPU, care a fost dată în folosință în urmă cu mai puțin de un an. Spitalul a fost modernizat recent.  

Ajunși la fața locului, pompierii au văzut că în zona acoperișului era fum dens.

„Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degaja fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior", a transmis ISU, care a trimis la fața locului echipaje de descarcerare, de stingere a incendiilor și autoscări.

În urma intervenției rapide focul a fost stins.

Nu au fost persoane care să fi suferit arsuri sau intoxicații cu fum. Pacienții și cadrele medicale care erau în UPU au ieșit la timp din spital.

La fața locului încă sunt echipaje de pompieri care verifică o posibilă cauză a incendiului.

În zonă se circulă dificil, bulevardul fiind blocat de echipajele de intervenție numeroase trimise în zonă.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri