Video Incendiu puternic, cu degajări mari de fum și noxe, în zona industrială din Constanța

Data actualizării: Data publicării:
incendiu constanta
Foto: Captură Digi24

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de aluminiu al unei fabrici de BCA din zona industrială a municipiului Constanţa. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe.

ACTUALIZARE 18.00: Incendiul din zona industrială a Constanței a pornit inițial de la o magazie în care se aflau depozitate circa 30 de tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi, potrivit DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că incendiul din municipiul Constanța a fost anunțat printr-un apel la 112, la o magazie unde este depozitat carton bituminos.

„Incendiul se manifestă în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acționează cu nisip”, anunță DSU, potrivit Mediafax.

La misiunea de stingere intervin 49 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, două autoscări, trei ambulanțe SMURD și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin și 10 servanți, cu două autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situații de urgență.

ACTUALIZARE 17.00: ISU Constanța a transmis că nu sunt victime. Numărul echipajelor de intervenție au fost suplimentate. Nouă mașini de stingere acționează pentru stingerea incendiului. La fața loculului sunt și două autoscări, trei echipaje SAJ si două SMURD.

Având în vedere degajările mari de fum, a fost transmis și un mesaj RO-ALERT către populație. Potrivit pompierilor, arde o magazie în care se afla carton bituminos.

Populația din Constanța este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona incendiului. În zona industrială Constanța sunt degajări mari de fum și noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiți să închidă geamurile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, autorităţile au fost alertate prin 112 că s-au produs trei explozii şi că se vede mult fum gros alb.

Inițial, au fost trimise în zona incendiului patru autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi alte trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. 

Autoritățile ajunse la fața locului au delimitat perimetrul, existând pericol de explozie. 

Din primele informaţii reiese că incendiul a cuprins o magazie din aluminiu, pe o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi, a unei fabrici de BCA, scrie Agerpres.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...