Video&Foto Incendiu uriaș la un depozit de materiale reciclabile din Buzău. Avertizare prin Ro-ALERT din cauza fumului gros

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu uriaș la un depozit de materiale reciclabile din Buzău
Incendiu uriaș la un depozit de materiale reciclabile din Buzău FOTO: imagini amator

Un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile din Buzău. Din cauza fumului gros, autoritățile au trimis mesajul RO-ALERT cetățenilor din zonă afectată. La fața locului au intervenit zeci de pompieri.

Incendiu uriaș la un depozit de materiale reciclabile din Buzău FOTO: Mediafax
Incendiu uriaș la un depozit de materiale reciclabile din Buzău FOTO: Mediafax

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul a izbucnit marți la un depozit de electrocasnice din Buzău. Focul s-a întins pe o suprafață de 500 de metri pătrați și există posibilitatea să se extindă la o hală învecinată.

Până la acest moment, nu sunt victime, precizează pompierii.

Se acționează pentru stingerea incediului cu opt mașini de stingere și o autoscară.

Având în vedere degajările mari de fum, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zonă afectată, au mai anunțat salvatorii.

Citește și: VIDEO. Biserica de lemn din Brodina de Sus, județul Suceava, a ars în totalitate

Norul de fum gros se deplasează către nord est

Potrivit ANM, norul gros de fum negru degajat de incendiul de la Buzău se îndreaptă către nord-est

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab și moderat, cu scurte intensificări (30- 40 km/h) și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi variabil și nu se vor semnala precipitații”, potrivit unui comunicat ANM.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri