Incendiul de la fabrica Solina. Cum "a păcălit" fumul sistemul antiincendiu

Data actualizării: Data publicării:
solina

Incendiul de la fabrica de condimente de Alba Iulia nu putea fi evitat, spun specialiştii. Cu toate avizele aprobate, sistemul antiincendiu nu a funcţionat. Focul aprins deasupra halei "a păcălit" senzorii de fum şi nu s-au declanşat. Chiar şi acum pompierii încearcă să stingă ultimele focare. Autorităţile locale asigură populaţia că aerul nu este poluat.

La fabrica de condimente din Alba Iulia, pompierii ajutaţi de o firmă specializată continuă să cureţe suprafaţa halei de elementele de construcţie. O misiune de durată, spun salvatorii, pentru că sub construcţie există încă focare nestinse.

Autorităţile locale au trimis la faţa locului inclusiv o staţie de monitorizare a calităţii aerului, pentru a vedea cât de mult a afectat incendiul mediul înconjurător.

Adrian Guia, inspectorul șef ISU Unirea Alba: La momentul de faţă acţionăm doar pentru protejarea factorilor de mediu.

Dănuț Hălălai, prefectul judeţului Alba: Populaţia oraşul Alba este pusă la adăpost, chiar dacă mai există aburi care se ridică deasupra, nu există substanţe periculoase care să pună În pericol viaţa şi sănătatea populaţiei.

Dezastrul de la Alba Iulia nu ar fi putut fi evitat, spun specialiştii. Cu toate avizele aprobate, sistemul antiincendiu nu a funcţionat. Focul aprins deasupra halei a păcălit senzorii de fum şi nu s-au declanşat.

Adrian Guia, inspectorul șef ISU Unirea Alba: Incendiul s-a produs deasupra acestora, din cercetările noastre.

Pagubele produse la această fabrică sunt imense. Din fericire, însă, firma are asigurare de incendiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri