Incident bizar la un colegiu din Oradea. O elevă a ajuns la spital după ce s-a tăiat la mâini

Data actualizării: Data publicării:
upu pediatrie calarasi 28 10 2015

Gest teribilist, de 8 martie, al unei eleve a Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea. S-a tăiat la mâini şi la gât în toaleta liceului şi a fost transportată de urgenţă la spital. Rănile nu i-au pus în pericol viaţa, aşa că medicii au hotărât să o transfere în secţia de neuropsihiatrie a spitalului municipal. Se pare că eleva de 15 ani se certase cu prietenul ei chiar înainte de a recurge la acest gest.

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:40, în timpul orelor de curs de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea. O elevă din clasa a XI-a i-a cerut profesoarei permisiunea să meargă la baie. Când a intrat în toaleta aflată la etajul I a rămas şocată: şi-a văzut colega mai mică cu doi ani prăbuşită la pământ.

"Tânăra de 15 ani a fost descoperită înconştientă în toaleta şcolii, iar în jurul ei erau mai multe pete de sânge. Colega care a găsit-o i-a alertat pe profesori, iar aceştia au sunat la 112. În câteva minute aici a ajuns un echipaj SMURD", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Până la sosirea salvatorilor, colegii şi profesorii au încercat să o ajute.

"Era zgâriată şi avea pete de sânge, dar nu sânge foarte mult ca să fie ceva dramatic. Nu era la ore, nici nu a intrat la prima oră", a declarat Virgil Blage, directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Echipajul SMURD a transportat-o pe tânără la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea.

"A fost adusă în serviciul UPU o tânără de 15 ani, stabilă hemodinamic şi respirator, cu plăgi escoliante la nivelul braţelor şi gâtului.  Zgârâieturi provocate afirmativ cu o lamă", a explicat dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt SMURD Bihor.

Medicii au supus-o unei examinări cu computerul tomograf, iar rezultate au ieşit bune. Tânăra a fost transferată apoi pe secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Municipal din Oradea pentru investigaţii. Conducerea şcolii va discuta în zilele următoare şi cu părinţii fetei pentru a afla dacă aceasta avea probleme acasă.

"Poliţiştii orădeni au fost sesizaţi, s-au deplasat la faţa locului şi efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu există suspiciuni ca minora să fi fost victima unei infracţiuni", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din primele informaţii se pare că tănăra a vrut să tragă un semnal de alarmă după despărţirea de iubit.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri