Incident cu un protestatar #Rezist la festivalul Spotlight

Data actualizării: Data publicării:
protest rezist
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De la Festivalul Spotlight n-au lipsit, vineri seara, nici incidentele. Cuvântul „Rezist” a fost proiectat pe faţada Palatului Regal, după ce un bărbat a reuşit, împreună cu prietenii săi, să se urce pe blocul de vizavi.

20180413222126_IMG_8752-01protest rezist ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru că a refuzat să se legitimeze atunci când poliţiştii i-au cerut acest lucru, omul a fost dus în cătuşe la Secţia 3. Unul dintre protestatari susţine că a fost amendat cu 2.600 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

protest rezist
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Altfel, Calea Victoriei a strălucit şi vineri seară graţie Festivalului Spotlight. Artişti vizuali atât din România, cât şi din străinătate au îmbrăcat faţadele clădirilor emblematice în lumină şi culoare. Anul acesta, organizatorii aşteaptă un număr record de vizitatori, datorită surprizelor pregătite special pentru Centenar.

Festivalul Luminilor i-a scos din case pe bucureşteni pentru al patrulea an consecutiv, iar în unele zone s-a mers chiar umăr la umăr din cauza aglomeraţiei.

27 de clădiri monument de pe Calea Victoriei au primit altă înfăţişare graţie acestui proiect. Una dintre cele mai spectaculoase a fost Palatul CEC, unde șase artişti vizuali şi-au expus proiecţiile de videomapping.

Un alt spectacol care a atras foarte multe priviri a fost cel de pe Teatrul Odeon, unde a fost proiectat cuvântul "iubire" în mai multe limbi.

Clădirea Poliţiei Capitalei a fost punctul de atracţie pentru copii, pentru că acolo au fost proiectate desene animate.

Autoritățile au luat măsuri sporite de securitate și au delimitat zona dedicată pietonilor cu parapete de beton care să oprească orice mașină să ajungă printre oameni.

În acest an, în premieră, în traseul festivalului care adună anual 150.000 de oameni a fost inclus şi Arcul de Triumf.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri