Pescador românesc, la un pas să se scufunde în Marea Neagră. Echipajul de la bord a fost salvat

Data actualizării: Data publicării:
pescador

Un pescador românesc a fost la un pas să scufunde în Marea Neagră, în zona Capul Midia. Oamenii care se aflau la bord au fost salvați de o altă navă.

Pescadorul este pe jumătate scufundat. Din informațiile Digi24, echipajul ar fi știut că exista o fisură la bordul navei.

Pescadorul a fost tractat de nava Apollo, fiind așteptat să sosească în port. 

Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 9.00, după ce un pescador românesc cu 7 persoane la bord a luat apă. Nava SAR Apollo aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a plecat în zona Midia pentru salvarea unui pescador, în care a intrat apa. Aceasta intervine cu o pompă submersibilă pentru scoaterea apei. Cele 7 persoane de la bordul pescadorului se află în acest moment în siguranță, ei fiind luați de o altă navă.

Sorin Petcu, unul dintre salvatori: Nava Apollo acționează cu o pompă submersibilă pentru salvarea navei, pentru evacuarea apei de la bord. Dacă nu se va reuși aceasta, se va încerca debarcarea navei și aducerea acesteia în siguranță la mal. Încă se lucrează pentru evacuarea apei de la bord și, în funcție de rezultate, vom vedea ce se poate face mai departe.

Redactor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri