Incident șocant. Câine împușcat pe drum, în fața unui copil de 6 ani. Polițiștii au spus că nu a fost nimic ilegal, apoi s-au răzgândit

Data actualizării: Data publicării:
caine fb

Un incident șocant s-a petrecut, sâmbătă, în Pasul Prislop, la 5 kilometri de localitatea Borșa. Polițiștii din zonă au fost sesizați, prin apel la numărul de urgență 112, că o persoană a împușcat un câine.

ACTUALIZARE. Polițiștii din Maramureș s-au răzgândit. Bărbatul care a împușcat câinele este acum cercetat pentru uz de armă fără drept și uciderea animalelor.

Comunicatul IPJ Maramureș: „Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care în cursul acestei zile ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr.205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal.

Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Multumim cetățenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt”.


Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă în stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borșa (MM) și într-o curba au văzut un Logan roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, au scris pe Facebook reprezentanții asociației Anima Pro Terra.

Daniel Vereș, reprezentant al Asociației Anima Pro Terra, care a fost martor al acestui incident, a povestit la Digi24 că, în timp ce se afla pe drumul spre Borșa, a auzit o împușcătură.

M-am speriat, și eu, și copilul. Am oprit instant. Am văzut cățelul care era întins pe jos. Și acum, când mă gândesc, sunt un pic șocat”, a spus el.

„Cred că dacă mergeam mai tare cu 3 - 4 km pe oră putea să ne nimerească și pe noi. A fost o fracțiune de secundă”, a adăugat el.

Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112 și au mers la fața locului. Ei susțin însă că nu s-a întâmplat nimic ilegal, pentru că bărbatul care tras este paznic de vânătoare autorizat, iar pe raza fondului de vânătoare, câinii hoinari pot fi împușcați.

În aceste condiții, bărbatul care a ucis câinele va scăpa fără să fie nici măcar amendat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor web: M.B. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri