Indignarea unui șofer amendat cu mii de lei pentru modificări neomologate la mașină: "Hai să-i oprim pe toți cu mașini sport"

Data actualizării: Data publicării:
politisti rutieri razie bucuresti
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Şoferii ale căror maşini erau un pericol pe patru roţi au fost traşi pe dreapta, în noaptea de sâmbătă spre duminică. S-a lăsat cu amenzi consistente, dar şi cu certificate şi plăcuţe confiscate. N-au scăpat nici motocicliştii care poluau fonic fiecare stradă pe care treceau.

Zeci de șoferi şi motociclişti au fost amendaţi, după ce polițiștii au găsit nereguli grave la vehiculele lor. În unele cazuri, pericolul era uriaş.

Polițist, către un șofer: ABS, airbag nefuncțional, sistem stopuri stânga, tubulatură, dispersor dreapta spart, poziții tip LED, culoare poziție atipică, anvelope alte dimensiuni, suspensii modificate. Știați de ele sau nu știați?

Șofer: Așa am luat-o, ce să-i mai fac acum?

Șofer: Abia am schimbat cauciucurile sunt noi și n-am apucat să le înregistrez.

Polițist: Ați cumpărat anvelopele, dar nu sunt pe dimensiunea optimă pentru vehiculul dumneavoastră.

Șofer: De la 195 am pus 205.

Un șofer a primit o amendă de 3.045 de lei şi a rămas fără certificat și plăcuțe de înmatriculare, după ce polițiștii au descoperit că a făcut modificări neomologate la mașină. 

Nemulțumit, el a susținut că a fost vânat de agenţi: "Hai să-i oprim pe toți cu mașini sport, mai aveam șapca invers, dacă știam mă îmbrăcam la cămașă cu cravată, poate mă luau mai în serios".

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere: "Polițiștii Brigăzii Rutiere, în colaborare cu RAR au efectuat activități de control în trafic pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, precum și pentru diminuarea disconfortului tehnic produs de autovehicule cărora le-au fost făcute modificări neomologate ale sistemului de evacuare."

În total, polițiștii au dat 40 de amenzi pentru defecțiuni tehnice și spun că vor continua acțiunile de acest fel.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri