Sari la conținut

Înmatricularea maşinilor second-hand importate, cel mai devreme din martie

Românii care vor să îşi înma­tri­culeze maşinile second-hand pot ob­ţi­ne o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia din luna viitoa­re, arată site-ul pentru programări al RAR.

targ auto mediafax

Eliminarea timbrului de me­diu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului per­soanelor care doresc să-ţi înma­tri­culeze maşinile la mâna a doua cum­părate din străinătate, potrivit Zf.ro.

„Faţă de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%. Astfel, dacă în de­cem­brie 2016 la nivel naţional au fost apro­ximativ 48 de mii de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75 de mii“, spune Roxana Nica, pur­tător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR).

Pentru fiecare schimbare a proprietarului unei mașini, aceasta trebuie prezentată la RAR, în vederea obținerii Certificatului de Autenticitate. Prin această operațiune Registrul Auto Român evaluează starea elementelor de identificare ale vehiculului și stabilește caracteristicile sale constructive.