(P) Inovație în creditare. Credius lansează prima tehnologie de creditare care utilizează inteligența artificială

Data actualizării: Data publicării:
Credius banner - landscape-good

Credius lansează prima tehnologie de creditare, prin utilizarea inteligenței artificiale. Creditul este acordat fără niciun fel de interacțiune umană, iar datorită automatizării totale, livrarea banilor către client se poate face într-un timp record, de doar 5 minute.

Credius își întărește poziția de cea mai simplă, cea mai rapidă și cea mai tehnologizată platformă de accesare a unui credit pentru nevoi personale.

În ianuarie 2021, Credius a lansat pe piața financiară din România primul credit online automatizat în proporție de 100%, astfel reconfirmându-și rolul de pionier în modelarea viitorului industriei financiare din România.

Tehnologia nouă este bazată pe o logică algoritmică ce nu mai necesită niciun fel de interacțiune umană. Soluția oferită de Credius este disponibilă pentru orice persoană, atât pentru clienții noi cu care compania nu a interacționat încă, cât și pentru clienții existenți.  

La momentul actual, pe piața României nu există soluții similare care oferă clientului posibilitatea de a obține un credit de nevoi personale atât de rapid și ușor:

  1. Procesul începe prin completarea unei cereri de finanțare, scurte și intuitive. Se utilizează cele mai moderne tehnologii pentru colectarea datelor solicitantului, inclusiv datele biometrice utilizate în procesul de identificare a acestuia. Astfel, pentru identificarea clientului, nu mai este necesară întâlnirea fizică, interviul video sau convorbirea telefonică;

  2. Analiza cererii. Procesul se bazează pe un algoritm de analiză unic în Romania, testat pe parcursul ultimilor 7 ani. Se oferă un răspuns complet automatizat în 80% din cazuri, chiar dacă clientul nu are un istoric de creditare;

  3. Semnarea electronică a contractului. După validarea acestuia, simplă pentru client și securizată din partea companiei, are loc transferul imediat al fondurilor în contul bancar asociat cardului clientului. Astfel, creditul este disponibil imediat pentru orice deținător de card emis de orice instituție financiară din România.

Credius a pus la dispoziția clienților săi o soluție rapidă, cu reducerea maximă a oricăror interacțiuni fizice și a timpului de așteptare. Astfel, fie că solicitantul de credit este pe un vârf de munte sau chiar în afara României, fie că este weekend sau miezul nopții, poate beneficia non-stop și imediat de soluția de creditare oferită de Credius. Are nevoie doar de conexiune la internet.

Datele personale ale solicitanților de credit sunt protejate și prelucrate doar conform scopului adus la cunoștința persoanelor vizate, încă de la primul contact cu platforma de creditare.

Pentru companie, digitalizarea proceselor de business a făcut posibilă atât creșterea substanțială a capacității de procesare a solicitărilor de credit online, cât și micșorarea fundamentală a costurilor operaționale. Procesul de creditare nu se rezumă doar la modalitatea accesării creditului, ci și la procesele interne pre și post-contractuale. Digitalizarea întregului proces este miza cea mare, prin capacitatea de adaptare la schimbările rapide din piață, generate de legislație ori dinamica pieței.

Astăzi, compania procesează și gestionează zeci de mii de cereri și contracte de credit, în fiecare lună, cu doar 40 de angajați. Iar în viitorul apropiat, își propune să aducă noi inovații care să depășească chiar și ultima realizare.

Despre Credius:

Din momentul lansării sale în 2013 pe piața financiară din România, Credius și-a propus dezvoltarea unei noi modalități de acordare a creditelor, cu utilizarea ultimelor tehnologii disponibile. Credius și-a asigurat locul bine meritat printre primele Fintech-uri originare din România. În 2017 Credius a implementat, pentru prima dată în Romania, semnarea digitală a contractului de credit folosind interviul video ca instrument de identificare a solicitantului și utilizând semnătura electronică pentru semnarea contractului de credit. Soluția oferită s-a bucurat de un real succes în piața financiară. Eforturile Credius de inovare au provocat și concurența să mizeze pe factorul „tehnologie”. Astăzi, și băncile, la mai bine de trei ani distanță, anunță adoptarea acestei tehnologii.

Pe calea inovării continue, Credius elaborează și lansează soluții digitale pentru satisfacerea cerințelor clienților săi și a unei piețe în continuă dezvoltare, iar în viitorul apropiat planifică identificarea de noi parteneri pentru a extinde platforma de creditare online și în alte state membre UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri