Înşelată cu 11.400 de euro pe Facebook. Cum a fost păcălită o româncă de un cetăţean american

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_584617933
Foto: Shutterstock

Poliţiştii au deschis dosar penal, după ce o femeie de 68 de ani din Petrila, judeţul Hunedoara, i-a virat unui presupus cetăţean american cunoscut pe o reţea de socializare, în mai multe tranşe, suma de 11.400 de euro. Acesta i-ar fi promis că îi aduce ”o valiză plină de bani” şi că va veni în România, scrie News.ro.

shutterstock_584617933
O femeie din Petrila, judeţul Hunedoara, a fost înșelată de un cetăţean american Foto: Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, o femeie de 68 de ani, din Petrila a depus plângere la Poliţie, împotriva unui bărbat cunoscut pe o reţea de socializare.

”S-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Petrila o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, care a depus o plângere penală împotriva unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune”, se arată în comunicat.

Femeia le-a relatat poliţiştilor că bărbatul – despre care crede că care ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria - i-a promis că îi va trimite acasă ”o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România.

Pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, cetăţeanul străin i-a solicitat femeii să trimită unui curier, din Franţa, 1.200 de euro, cerinţă pe care petrileanca a îndeplinit-o în data de 5 septembrie, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar.

”Ulterior, bărbatul a mai solicitat, prin acelaşi serviciu de transfer bancar,  1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa, 1.200 de euro pe numele altei persoane din Franţa şi 800 de euro pe numele altei femei, din Polonia, dar şi 8.200 de euro pe numele unui bărbat din Indonezia. După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ţinut legătura o perioadă pe reţeaua de socializare cu cetăţeanul străin, care i-a promis că îi va restitui banii când va veni  în România, după care nu a mai putut fi contactat, motiv pentru care persoana vătămată şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiştilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului (care se ridică la 11.400 de euro)”, mai arată sursa citată.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii demarând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri