INSP: 80% dintre infectările noi cu Covid-19 sunt la persoane nevaccinate

Data actualizării: Data publicării:
covid
Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute în aer Foto: Guliver/GettyImages

Peste 80% din infectările noi cu Covid-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit INSP, 37,1% din totalul cazurilor din ultima săptămână s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava.

La nivel național a fost a doua zi consecutiv cu peste 2.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 confirmate. În spitale, crește numărul de pacienți, se apropie de 4.000, iar la terapie intensivă ne apropiem de 500 de cazuri grave. Numărul copiilor internați crește - opt minori sunt în stare critică. 

București și alte 3 județe au cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează miercuri că, în săptămâna 30 august - 5 septembrie, 37,1% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava. Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, postat pe pagina de internet a INSP, 80,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, în București sunt tot mai multe cazuri de infectare cu SARS-COV2. Asta deși Capitala are o rată bună de vaccinare, de peste 50%. În ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate 338 de cazuri noi, iar nivelul incidenței a ajuns la 1,21 la mie. Așa că autoritățile au decis să impună obligația de a purta masca de protecție și afară, în preajma școlilor și grădinițelor.

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 35,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Călăraşi, Timiş, Constanţa şi Iaşi. De asemenea, 92,8% din totalul deceselor înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă, precizează INSP.

86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57,4% din decese au fost la bărbaţi.

Conform INSP, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri