Inspectoratul școlar București: Avem o problemă cu părinţii care vin din Italia. Trimit copiii la școală

Data publicării:
170911_scoala_elevi_AN_SCOLAR_19_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Unii dintre părinții care au venit din Italia împreună cu copiii îi triimit pe cei mici la școală, deși aceștia nu au voie să intre în clasă, a spus, joi, Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Avem o problemă cu părinţii care vin din Italia. Şi paradoxul este că părintele trimite copilul la şcoală. Orice copil care a fost în perioada asta în Italia nu va intra la clasă”, a spus Marian Banu la comandamentul de urgență de la la Primăria Capitalei, potrivit Mediafax.

Românii care se întorc din Italia trebuie să informeze autorităţile, să se izoleze la domiciliu şi să ia legătura cu medicul de familie, în condițiile în care numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus Covid-19 a depășit 500 în peninsulă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la comandamentul de urgență, că în acest moment nu se impun măsuri grave în Capitală.

„Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea școlilor. Este normal ca părinții să-și facă griji. Le-am transmis tuturor că toate deciziile se iau la nivelul Comitetului național special pentru situații de urgență, iar noi, pentru București, ținem legătura cu toate instituțiile naționale și respectăm toate regulile care ni se impun, în funcție de evoluția situației. Nu este cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave”, a spus Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri