Întâmplarea prin care a trecut Cristian, șofer de TIR, la Sinești: a fost jefuit din mers

Data actualizării: Data publicării:
cristian sofer de tir jefuir la sinesti

Sineşti, numele localităţii din Ialomiţa unde hoţii dau lovitură după lovitură, a devenit cunoscut recent în toată ţara. Şoferii de TIR îl ştiu însă bine şi spun că bandele de tâlhari acţionează nestingherite de ani de zile, fără ca poliţiştii să-i deranjeze. Au avut, deci, timp să se perfecţioneze - reuşesc acum să golească maşini de mare tonaj aflate în mers. N-ar fi trebuit să se ajungă aici, recunosc şefii din Poliţie, care admit că ofiţerii de la IPJ Ialomiţa nu şi-au făcut cum trebuie datoria.

„Este o zonă rău-famată, deci treaba asta se cunoaște de ani de zile, nu este recent. Cred că undeva la 10 ani, poate chiar mai bine”, spune Cristian, șofer la firmă de curierat.

TIR-ul condus de Cristian a fost prădat recent la Sineşti, de hoţi care au acţionat ca-n filme.

N-am simțit nimic, la viteza de 80-85 la oră. Mi-au spart lacătul, au scos bara de siguranță, au deschis ușile, au pătruns în camion. Stau pitiți pe drumurile lăturalnice și vin în spatele mașinii cu luminile stinse, se lipesc pe camion”, mai spune șoferul.

Iar scenariul s-a repetat de cel puţin patru ori, numai în ultima lună. La ultimul jaf, tâlharii s-au ales cu bunuri în valoare de peste 40.000 de lei.

Cam de pe aici începe greul pentru șoferii de TIR, la ieșirea din Lilieci și urmează Sineștiul. Credeți-mă că mi se face și pielea de găină. De când a apărut la presă și pe Facebook, atunci am văzut jandarmi, poliție, ceea ce n-am văzut ani de zile”, adaugă Cristian.

Măsuri au luat şi firmele de transport. Folosesc dispozitive de siguranţă care ar trebui să-i descurajeze pe hoţi şi trimit câte trei sau patru maşini în convoi.

Fărădelegile de la Sineşti au ajuns şi în atenţia Corpului de Control al şefului Poliţiei Române, care a stabilit că Inspectoratul Judeţean Ialomiţa nu şi-a îndeplinit atribuţiile.

Nu au fost intițiate acțiuni preventive cu efective mărite, gestiunea fiind realizată doar cu polițiști din localitate. Inspectoratul nu a realizat o analiză punctului nici din zona Șinești, nici din altă zonă, ceea ce denotă superficialitate în abordarea problemei”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Şeful IPJ Ialomiţa şi opt subofiţeri din subordine sunt acum cercetaţi. Jafurile în serie de la Sineşti au devenit cunoscute după ce una din victime a povestit pe Facebook cum a fost prădată, după ce a oprit în popasul din localitate.

Citiți și Bilanț oficial | 37 de șoferi, atacați la Sinești

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri