Intervenție a elicopterului SMURD pentru salvarea vieții unei fetițe care a suferit un accident grav la școală

Data publicării:
foto smurd
Intervenție a elicopterului SMURD pentru salvarea unei vieți. Foto: Smurd

O fetiță de 11 ani din Sângiorz Băi, care a suferit răni la cap în urma unui accident la școală, a fost transportată cu cu un elipcoper SMURD la Târgu Mureș. Ea s-a lovit după ce a fost împinsă la școală de un alt elev. Fetița este în stare stabilă.

„În urmă cu puțin timp, elicopterul SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Jibou a intervenit de urgență în localitatea Sângiorz Băi, pentru salvarea unei fetițe în vârstă de 11 ani, aflată în stare gravă. Fetița a suferit un traumatism cranio-cerebral și pierderea stării de conștiență în urma producerii unui accident la școală.

Având în vedere necesitatea intervenției rapide cauzată de afecțiunile copilului, a fost direcționat echipajul elicopterului SMURD de la Jibou, care a intervenit prompt și a transferat, monitorizat și asistat copilul până la predarea către medicii de la UPU-SMURD Târgu Mureș. În aceste momente, copilul se află în state stabilă, primind asistența medicală necesară”, se arată într-un comunicat de la Inspectoratul general de Aviație.

Incidentul s-ar fi produs în urma unui conflict cu un elev mai mare, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Din primele verificări, s-a stabilit faptul că, în pauza dintre cursuri, un minor de 14 ani domiciliat în Sângeorz-Băi, în urma unui conflict verbal, ar fi agresat fizic o minoră în vârstă de 11 ani din Ciceu Mihăieşti. În urma agresiunii, victima ar fi căzut pe coridorul şcolii, rămânând inconştientă”, a precizat IPJ Bistrița Năsăud într-un comunicat citat de Agerpres.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri