Ștrandul Moghioroș a fost închis, după ce 10 persoane au fost transportate la spital. Reacția companiei

Data actualizării: Data publicării:
strand 07

ACTUALIZARE 22:00. Reprezentanții companiei au transmis că depășirea valorilor de clor s-a produs în urma unei defecțiuni tehnice și că a început cercetarea disciplinară în cazul persoanei care se ocupă de procesul tehnic de clorinare.

Comunicatul integral:

„În urma incidentului din data de 26.08.2019, Magic Summer Waves își cere scuze clienților și anunță că a început cercetarea disciplinară în cazul persoanei care se ocupă de procesul tehnic de clorinare pentru parcul acvatic din Drumul Taberei. Depășirea valorilor de clor s-a produs în urma unei defecțiuni tehnice la pompa de clorare, cauzată de utilizarea necorespunzătoare de către persoana tehnică abilitată. În acest context, Magic Summer Waves analizează tot contextul în cadrul căruia s-a produs această eroare.

Ca urmare a defecțiunii tehnice, măsurătorile realizate de autospecialele CBRN au depistat depășirea valorilor de clor în camera tehnică și în jurul acesteia, dar nu și în jurul bazinelor și nici în apa din bazine. Astfel, cercetarea internă va include și o analiză tehnică a funcționalităților pompei de clorinare. Dacă în urma analizei se va descoperi că utilizarea necorespunzătoare a pompei a dus la periclitarea unor funcții tehnice, aceasta va fi înlocuintă complet, pentru a preveni pe viitor astfel de incidente.

Magic Summer Waves monitorizează zilnic calitatea apei, societatea noastră nefiind sancționată niciodată din cauza nivelului ridicat de clor.”

ACTUALIZARE: Direcția de Sănătate Publică București a informat Ministerul Sănătății că a suspendat activitatea ștrandului Moghioroș până la remedierea deficiențelor constatate.

În urma sesizării Poliției sector 6 cu privire la intoxicația cu clor a mai multor persoane, printre care și copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente.

Până la determinarea rezultatului final și remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activitățiii acestei unități.


Șase copii și patru adulți care se aflau la un ștrand din Capitală au fost transportați la spital, luni, după ce au spus că se simt rău. Autospeciala CBRN a efectuat măsurători și a depistat o depășire a valorilor de clor în camera de clorare, însă nu și în jurul bazinului.

Printr-un apel la 112, a fost semnalat faptul că la un ștrand din zona Drumul Taberei din Capitală mai multe persoane se simt rău. Ulterior, echipajele medicale au sosit la fața locului și, după ce au evaluat pacienții, au decis ca aceștia să fie transportați la spital, informează ISU București-Ilfov, citat de Mediafax.

Este vorba despre șase copii (transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu) și patru adulți (transportați la Spitalul Floreasca și la Spitalul Universitar).

La acel ștrand a fost prezentă și o autospecială CBRN pentru măsurători (destinata pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice), iar în urma analizei, s-a depistat o depășire a limitelor admise în camera de clorare.

A fost analizat aerul și din jurul bazinului, nefiind înregistrate depășiri ale clorului.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri