Video Inundații de proporții pe străzile din orașul Reșița. Mai multe mașini au fost luate de ape

Data actualizării: Data publicării:
inundatii-resita-640x400
Șuvoaie de apă pe străzile din Reșița după o rupere de nori. Captură video

Mai multe străzi au fost inundate, luni după-amiază, în orașul Reșița, după o rupere de nori. Potrivit ISU Caraș-Severin, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații:

  • 4 străzi din municipiul Reșița
  • 3 străzi din cartierul Țerova
  • cartierul Doman
  • cartierul Secu

Nu sunt persoane în pericol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează că este pericol de inundații pe mai multe râuri din județele Timiș și Caraș-Severin. Specialiștii au emis un cod portocaliu. Avertizarea este valabilă luni, până la ora 22.00.

 

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație", se arată în mesajul institutului.

Sunt vizate râurile din „bazinele hidrografice Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, județele Timiș și Caraș – Severin”, au explicat specialiștii. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bârzava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Secu – amonte S.H. Moniom, au precizat reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri