Video Ioan Niculae a fost preluat de poliție de la aeroport și dus la penitenciar

Data actualizării: Data publicării:
ioan niculae arestat de politisti pe aeroportul henri coandă
Ioan Niculae a fost arestat vineri după-amiază, imediat după ce a ajuns în țară. Inquam Photos / Octav Ganea

Ioan Niculae a ajuns vineri în România cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, de unde a fost preluat de polițiști pentru a fi dus în penitenciar. Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București.

Ioan Niculae a venit în țară cu o cursă de la Roma iar la aeroport a fost așteptat de către polițiști pentru a fi dus, cel mai probabil, la Penitenciarul Rahova.

Ținând cont că a venit dintr-o zonă cu risc epidemiologic ridicat, omul de afaceri va sta 14 zile în carantină, după ca va începe regimul de executare. 

Joi seară, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit acuzațiilor din dosar, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

Ioan Niculae fusese dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit la domiciliu, ulterior acesta declarând că se află în Italia și că în cursul zilei de vineri se va întoarce în țară și se va preda, ceea ce s-a și întâmplat.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri