Galerie Foto Iohannis a testat trenul care merge la Otopeni: „În acest ritm modernizăm România”. Când va fi pusă garnitura în funcțiune

Data actualizării: Data publicării:
iohannis face cu mana din tren
sursa foto Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a testat luni garnitura de tren care va face legătură între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și cu premierul Ludovic Orban. Trenul va circula o dată la 50 de minute, călătoria durează 17 minute, iar garnitura va fi dată în folosință în luna decembrie.

Președintele a declarat că este mulțumit de ritimul în care au fost finalizate lucrările și că prin astfel de investiții în infrastructura de transport se va schimba „fața României”.

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Declarațiile președintelui: 

„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să își arate și partea practică și pentru a sublinia importanța dezvoltării feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din anul 1984 încoace.

Dorim să dezvoltăm Aeroportul Internațional, dorim să îi dăm amploare dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, predictibile. 

Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport.

Iar pentru a o putea realiza avem o șansă enormă pentru că putem să folosim bani europeni. 

Bani europeni am avut și până acuma, dar voință politică a fost puțină.

Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică. 

Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat în urmă cu o săptămână că linia de cale ferată Gara de Nod-Aeroportul Otopeni ar putea fi dată în folosință în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. Acesta crede că distanța dintre Gara de Nord și Aeroport va fi parcursă în 15-17 minute, din 12 decembrie.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri