„Masa Tăcerii”. Prima reacție a președintelui

Data actualizării: Data publicării:
Iohannis Masa Tacerii 281016

Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat fiind despre episodul din Gorj, când s-a așezat pe unul din monumentele care face parte din Ansamblul Sculptural „Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, că „discuția are substrat electoral”.

Iohannis Masa Tacerii 281016

Nu am fost amendat și nici nu cred că s-a pus problema. Am fost împreună cu primarul, care a fost foarte de acord și nu a găsit nicio problemă”, a precizat președintele Iohannis.

Șeful statului a mai arătat că, în opinia sa, „discuția are substrat electoral”. „Cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis”, a declarat șeful statului.

Zilele trecute, poetul Florin Iaru l-a felicitat pe Facebook pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii”, monumentul care face parte din Ansamblul Sculptural ”Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, considerând gestul unul normal.

Klaus Iohannis a participat, împreună cu premierul Dacian Cioloş, la sfârșitul săptămânii trecute, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial.

Evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Central din oraş, lângă Coloana Infinitului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri