Iohannis, despre interzicerea pelerinajului la Sf. Parascheva: Un dialog direct între cele două autorităţi ar duce la soluții mai bune

Data publicării:
Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iași - 14 octombrie 2019
Foto: Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis spune că ar trebui un dialog direct între Guvern și Biserică, întrebat cum comentează interzicerea pelerinajului la Sf Parascheva și reacția Bisericii Ortodoxe.

„Cred că un dialog direct între cele două mari şi importante autorităţi ar duce la soluţii mai bune (...). Mai mult dialog ar face mai bine”, a declarat şeful statului marți, la Palatul Cotroceni.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că pelerinajul de Sfântul Dumitru din Bucureşti nu va putea avea loc. În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a acuzat "lipsa dialogului interinstituţional".

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis să scoată racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva chiar înainte de slujba pe care preoții o vor ține la catedrala din Iași. Inițial, reprezentanții Bisericii au considerat de cuviință să o păstreze în interior, după ce pelerinajul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri