A început ședința de la Cotroceni unde ar putea fi decise noi restricții

Data actualizării: Data publicării:
Ședință la Palatul Cotroceni cu responsabilii gestionării pandemiei de COVID-19
Ședință la Palatul Cotroceni cu responsabilii gestionării pandemiei de COVID-19. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la ora 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni la care participă responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza Covid din România.

La întâlnire este prezent premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății Attila Cseke, ministrul interimar de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

Citește și Toți elevii ar putea intra de luni în vacanță 2-3 săptămâni. Ministrul Educației spune de ce varianta este preferabilă școlii online

Situația pandemică din România s-a agravat în ultimele săptămâni, marți fiind ziua cu un vârf de decese dar și de noi îmbolnăviri - aproape 19.000 de cazuri noi și 574 de decese provocate de Covid-19. 

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc (...) o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie”, a spus președintele, marți. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri