Ion Caramitru, decorat de Japonia

Data actualizării: Data publicării:
ion caramitru tnb.ro crop 1

Actorul şi directorul Teantrului Naţional din Bucureşti a primit Ordinul Soarelui Răsare, într-o ceremonie organizată la Bucureşti cu prilejul Zilei Naţionale a Japoniei.

"Joi, 7 decembrie 2017, a avut loc la București, ceremonia de acordare a Ordinului Soarelui Răsare (Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon) domnului Ion Caramitru, Directorul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Ordinul a fost înmânat de către E.S. domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia recepției în onoarea Zilei Naționale a Japoniei, în prezența unui public numeros", anunţă Ambasada Japoniei la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, "Ordinul Soarelui Răsare este una dintre cele mai prestigioase distincții japoneze și este acordat unui număr restrâns de personalități din întreaga lume", iar "Ordinul i-a fost conferit domnului Ion Caramitru, reprezentant de seamă al teatrului contemporan, în semn de recunoaștere a meritelor deosebite în promovarea culturii japoneze și a contribuției avute la dezvoltarea relațiilor și schimburilor culturale dintre Japonia și România".  

Nu în ultimul rând, se mai arată în comunicat, "Ambasada Japoniei are convingerea că acordarea acestei înalte distincții domnului Ion Caramitru va duce în continuare la consolidarea  bunelor legături de prietenie și colaborare dintre Japonia și România".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri