Ion Iliescu despre moartea Stelei Popescu: Am rămas uluit

Data publicării:
ion iliescu
Foto: Inquam Photos

Teatrul românesc și cultura românească mai pierd o personalitate deosebită, consideră fostul președinte Ion Iliescu, care și-a exprimat profundul regret la moartea marii artiste Stela Popescu.

ion iliescu inquam crop
FOTO: INQUAM PHOTOS

Fostul președinte și-a amintit că a cunoscut-o pe Stela Popescu încă din perioada în care era studentă la Institutul de teatru.

"O fată frumoasă, plină de viață și de vervă și care ca studentă era foarte prețuită. Și am avut multiple prilejuri să o văd pe scenă și să-i admir talentul ei deosebit de artistă cu care știa să cucerească sufletele oamenilor. Prezența ei pe scenă era un deliciu pentru toți spectatorii. (...) Am prețuit-o în mod deosebit și când s-a anunțat această veste am rămas uluit. Este o mare pierdere pentru teatrul românesc în general, pentru cel de revistă în particular, pentru cultura noastră, care iată mai pierde o personalitate deosebită care aducea prin prezența sa pe scenă și mai ales prin aparițiile sale pe ecranele televizoarelor ceva deosebit, o dorință de viață și de mai bine pentru toți", a declarat pentru Agerpres Ion Iliescu.

Actriţa Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbușită în casă. Suferise un stop cardiorespirator. Artista va fi înmormântată duminică, la Cernica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri