Ion Iliescu a fost operat la inimă. Starea fostului preşedinte este stabilă

Data actualizării: Data publicării:
ion iliescu face declaratii
Ion Iliescu. Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Ion Iliescu este internat la secția de terapie intensivă a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a ajuns la recomandarea medicilor de la Spitalul Elias, unitate sanitară unde își face lunar controale medicale. Fostul preşedinte a fost operat şi starea lui este stabilă.

ACTUALIZARE 21.00. Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun, informează Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu".

"În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. C.C. Iliescu' cu diagnosticul de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun", precizează reprezentanţii spitalului, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în prezent Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secţia ATI a institutului, este stabil şi "în afara unui pericol iminent".

ACTUALIZARE 20.00. Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu. Medicii i-au extras lichidul pericardic.

Operaţia a fost încheiată în urmă cu puţin timp.

Starea de sănătate a fostului preşedinte e stabilă. El va mai rămâne sub supraveghere la terapie intensivă.

Familia le-a interzis medicilor să dea informaţii despre starea de sănătate a fostului preşedinte.


În urma investigațiilor medicilor de la Spitalul Elias, unde a ajuns după ce a acuzat probleme de respirație, Ion Iliescu a fost trimis la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr. C.C. Iliescu.

Medicii iau în calcul o posibilă intervenție chirurgicală la inimă. Fostul președinte are montate șase stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge, iar ultima dată a fost operat la Paris.

Fostul președinte al României a împlinit recent 89 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri