Ionuț Stroe: Politizarea şi propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze

Data publicării:
ionut stroe la o conferinta de presa
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a scris joi, pe Facebook, că abordarea „panicardă” şi „distorsionată” a unor teme în spaţiul public în aceste zile este „profund nocivă”. Liberalul susține că politizarea şi propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze.

„Trebuie să înţelegem cu toţii, la nivelul societăţii, al clasei politice şi al presei, că abordarea panicardă şi distorsionată a unor teme în spaţiul public în aceste zile e profund nocivă. Vedem speculate intoxicări pe subiecte care ştim bine că întotdeauna se rezolvă cu respectarea legii şi a procedurilor, cu dialog interinstituţional coerent şi cu atenţie la contextul geopolitic în care ne aflăm. Politizarea şi propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze. La fel şi pe restul de subiecte anti-Ucraina care sunt împinse, în mod forţat, într-o poleială propagandistică, manipulatoare”, a scris Stroe, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acestuia, „acest nou zgomot al portavocilor Moscovei vine în contextul vizitei preşedintelui american şi al discuţiilor purtate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu ceilalţi şefi de state din formatul B9 - în contextul lumii civilizate adică, al consolidării relaţiilor şi parteneriatelor strategice cu NATO şi UE”, scrie Agerpres.

„Trebuie să ne opunem ferm încercărilor disperate ale unora de a alimenta acest război hibrid, a cărui componentă informaţională - de fake news şi propagandă rusească - are singurul scop de a zdruncina principiile democraţiei, ale siguranţei românilor şi ale apartenenţei noastre la alianţele şi structurile care condamnă crimele împotriva umanităţii ale regimului Putin. Lumea civilizată luptă pentru dreptul la viaţă, iar locul nostru trebuie să rămână de această parte”, a transmis liberalul. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri