ISU Bucureşti a cumpărat un aparat de detecţie a victimelor prinse sub dărâmături

Data actualizării: Data publicării:
DESPAGUBIRI ASIGURATI CUTREMURE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a cumpărat de curând un aparat dotat cu sistem de senzori care identifică oamenii prinşi sub dărâmături. De îndată ce sunt amplasaţi, senzorii vor detecta orice mişcare a unei persoane aflate sub ruine.

Pompierii din detaşamentul special de salvatori spun că aceste echipamente îi ajută în toate intervenţiile, nu doar în caz de cutremure.

"În momentul in care folosim echipamentele detectăm victimele mult mai repede decât dacă le-am căuta fizic. Orice echipament care este destinat salvării creşte şansele de reuşită a intervenţiei", a declarat Marius Breahna, locţiitor comandat Detaşamentul Special de Salvatori.

Echipamentul costă aproximativ 20.000 de euro, informează Mediafax.

Doar Unitatea Specială de Intervenţie din Ciolpani mai are un astfel de sistem.

Un cutremur cu magnitudinea estimată inițial la 5,4 și apoi revizuită la 5,2 pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie 2020, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri, în Vrancea, la ora 3:26 și s-a simțit destul de puternic și în București: o mișcare bruscă, dar de scurtă durată.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri