ISU Satu Mare: Flacăra incendiului de la sondă a fost stinsă

Data actualizării: Data publicării:
incendiu sonda gaze moftinu_igsu (5)

Flacăra incendiului de la sonda din Moftinu, judeţul Satu Mare, a fost stinsă, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, iar zona va fi atent monitorizată pentru a a nu apărea emisii de gaz.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai companiei canadiene care deţine în concesiune perimetrul pe care se află sonda Moftinu 1001, au prezentat, joi seară, comunităţii operaţiunile desfăşurate până în prezent şi au explicat strategia care urmează să fie adoptată în vederea închiderii sondei.

„Pe parcursul întâlnirii s-a explicat faptul că, în prezent, flacăra este stinsă, din cauza volumului mare de apă care este eliminată din pământ şi că zona este atent monitorizata, facandu-se măsurători specifice privind emisiile de gaz, iar în momentul în care se va depista o emisie de gaze, se va recurge la reaprinderea flăcării de către personalul prezent la faţa locului”, au anunţat reprezentanţii ISU Satu Mare, potrivit News.ro.

Pe durata întâlnirii, specialiştii au explicat că nu există nici în acest moment vreun pericol pentru populaţie.

Tot joi, ISU Satu Mare a anunţat că specialiştii canadieni, ajutaţi de pompierii militari, au reuşit să taie capul sondei şi vor monta altul pentru a o putea închide.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri