ISU Vaslui a scos la licitație un câine

Data publicării:
caine
Foto: ISU Vaslui

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a scos la licitaţie deschisă cu strigare un câine de căutare-salvare, cu un preţ de pornire de 1.900 de lei. Patrupedul a fost „scos din serviciu” pe motiv că nu a trecut testele cu echipa canină, transmite News.ro.

caine
Foto: ISU Vaslui

Un câine din rasa ciobănesc german, specializat, teoretic, în intervenţiile în mediul urban pentru căutarea persoanelor suprinse sub dărâmături, a fost scos la vânzare de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui la preţul de 1.900 de lei.

„Scos din serviciu” la vârsta de cinci ani şi trei luni, patrupedul, pe numele său Bela, va fi „valorificat” de către pompierii vasluieni la o licitaţie publică cu strigare, care se va desfăşura la începutul lunii august la sediul inspectoratului. Până atunci, cei interesaţi să cumpere câinele trebuie să-şi procure caietul de sarcini, ca la orice licitaţie publică.

„Câinele de căutare-salvare a fost scos din serviciu pentru că nu a trecut testele cu echipa canină. Acesta ne-a fost repartizat de către Centrul Chinologic Sibiu atunci când avea vârsta de zece luni, după care a urmat şi o perioadă de specializare, alături de un subofiţer al isnpectoratului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa.

În cazul în care pompierii nu vor reuşi să o vândă pe Bela la primul termen al licitaţiei, aceasta se va repeta la sfârşitul lui august, cu un preţ diminuat faţă de cel iniţial.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri