ISW: Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse a fost arestat într-o posibilă anchetă extinsă de corupție

Data publicării:
Russia: Order of Ushakov awarded to missile ship division of Russia's Northern Fleet
Foto: Profimedia Images

Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse (Rosgvardia) a fost arestat în ceea ce ar putea fi o „anchetă extinsă a corupției” din cadrul serviciului intern de securitate, transmite Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Sky News

Colonelul Serghei Volkov, șeful Corpului Serviciului Naval al Gărzii Naționale, a fost arestat miercuri pentru acuzațiile de abuz de autoritate în legătură cu vânzarea a unor sisteme radar de proastă calitate la prețuri mult umflate, potrivit ISW. 

O investigație oficială ar fi arătat că acțiunile lui Volkov au adus un prejudiciu de 395,5 milioane de ruble. 

Aceasta vine după un caz penal lansat pe 20 martie împotriva unui alt comandant al gărzii naționale, generalul-maior Vadim Dragomirețki, tot pentru acuzații legate de corupție. 

Analiștii de la ISW spun că aceste două investigații ar putea indica o anchetă de corupție mai extinsă în cadrul serviciului intern de securitate al Rusiei. 

Garda națională a Rusiei îi raportează direct lui Vladimir Putin iar acesta „probabil se uită cu mare atenție la fiabilitatea și loialitatea unor membri ai Rosgvardia”, mai adaugă institutul de analiză.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri