Prima reacție a Jandarmeriei Bihor, în cazul acuzațiilor că aplică tratamente cu electroșocuri copiilor cu probleme psihice

Data actualizării: Data publicării:
masina Jandarmerie suspect
foto: Jandarmeria Bihor

Jandarmeria Bihor a reacționat, printr-un comunicat, acuzelor de violență îndreptată împotriva unor copii de la Liceul "George Barițiu" din Oradea, formulate de senatorul USR Vlad Alexandrescu. Repezentanții instituției susțin că Jandarmeria bihoreană "nu a fost solicitată şi nu a executat misiuni de pază la internatul" acestei școli.

"Jandarmeria Bihor nu a fost solicitată şi nu a executat misiuni de pază la internatul Liceului Tehnologic George Bariţiu din Oradea, cu atât mai mult cu cât, Legea 550 din 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare şi Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protectia persoanelor, republicată, prevăd expres că Jandarmeria Română poate asigura paza unor obiective, altele decât cele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, doar prin Hotărâre de Guvern", se arată în comunicatul Jandarmeriei Bihor.

Jandarmii nu au în dotare aparate cu electroșocuri, au precizat surse oficiale din cadrul instituției. În Oradea angajații Jandarmeriei fac parte din patrule care acționează în zona unor școli, în timpul venirii și plecării elevilor, dar printre acestea nu se regăsește Liceul George Barițiu.

Reacția Jandarmeriei Bihor vine după ce senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunțat că a primit o scrisoare de la câțiva părinți ai unor elevi de la liceul orădean în care sunt descrise abuzuri fizice la care unii copii de la internatul școlii ar fi fost supuși de către jandarmi.

Reprezentanții Jandarmeriei bihorene au mai precizat că nu au fost solicitați şi nici nu au intervenit pentru rezolvarea unui incident petrecut la același liceu pe 5 octombrie. Potrivit Bihoreanul, în acea zi unul dintre elevi şi-a umilit și agresat doi colegi cu grave probleme psihice.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri