A fost prins cel care i-a spart capul lui Voican Voiculescu de față cu jandarmii. Scăpat ușor, el a fost identificat pe baza filmărilor

Data actualizării: Data publicării:
atacator voican voiculescu

Bărbatul care l-a lovit cu cârja pe Gelu Voican Voiculescu, în Piaţa Universităţii, a fost prins de polițiști și dus la audieri. El riscă amendă sau chiar dosar penal dacă împotriva lui va fi depusă plângere penală.

ACTUALIZARE 18:10 - Bărbatul care l-a lovit în cap cu o cârjă pe Gelu Voican Voiculescu a fost prins și este audiat de polițiști, fostul vice prim-ministru depunând plângere împotriva lui, anunță Poliția Capitalei, sâmbătă seara.

„Persoana vătămată a formulat plângere împotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani și urmează să fie audiat”, potrivit Poliției Capitalei.

Conform sursei citate, cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material.


ACTUALIZARE 16:50 - Jandarmeria Capitalei îl caută, în continuare, pe cel care l-a lovit cu un baston în cap pe Gelu Voican Voiculescu, oficialii insituției precizând că agresorul are circa 65 de ani, nefiind cunoscut cu antecedente la adunările publice.

„Acțiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată și a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona. În urma vizionării filmărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Semnalmentele au fost transmise forțelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului. De asemenea, filmările efectuate la fața locului au fost puse la dispoziția organelor de cercetare”, menționează oficialii Jandarmeriei București.

În acest sens, Jandarmeria a trimis o poză a bărbatului care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu, pentru ca el să fie identificat cât mai repede.

 


Incidentul s-a petrecut în îmbulzeala creată de venirea lui Gelu Voican Voiculescu. Sosirea lui la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani a iscat revoltă.

Voican Voiculescu a fost huiduit, împins şi, la un moment dat, lovit cu o cârjă de un bărbat. În urma loviturii, lui Voican Voiculescu i-a fost spart capul, iar pe faţă a început să îi curgă sânge. Jandarmeria a anunţat că îl caută pe agresor pe baza imaginilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anunţul Jandarmeriei vine însă în contextul în care imaginile difuzate în mediul online surprind exact momentul în care bărbatul întinde cârja către Voican Voiculescu şi îl loveşte peste alţi protestatari aflaţi în jurul lui. Agresorul a fost oprit de mai mulţi jandarmi care însă s-au îndepărtat spre grupul care îl escorta pe Voican Voiculescu spre maşina cu care a plecat din Piaţa Universităţii.

Câteva zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Troiţa din Piaţa Universităţii, dedicată victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989 pentru a lua parte la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei. El susţine, însă, că dosarul "este o absurditate", pentru că "o revoluţie nu se dă în judecată".

În ultimele zile, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri