Jandarmerie: Două persoane aflate la protestul din Piața Victoriei, duse la audieri și sancționate

Data actualizării: Data publicării:
saltat-protest-anti-masti-piata-victoriei
Foto: captură Facebook/Vocea Străzii

Două persoane care se aflau, marți seara, la protestul din Piața Victoriei, au fost duse la audieri și sancționate, după ce au refuzat să se legitimeze, a anunțat Jandarmeria București.

„Două persoane dintre participanți au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor și, conform prevederilor legale, au fost conduși la secția de poliție pentru identificare și sancționare. Facem precizarea că, în această perioadă, din rațiuni de sănătate publică și conform legii, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise”, transmite Jandarmeria București.

Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale și să nu participe la astfel de evenimente.

Potrivit G4Media, manifestanții împotriva legii carantinării și izolării pacienților infectați cu coronavirus s-au oprit preț de câteva minute în fața Ambasadei Rusiei, unde au aplaudat.

Jandarmerie: Cei doi protestatari au fost amendați cu 1.000, respectiv 1.500 de lei

Cei doi protestatari care au fost ridicați, marți seara, din Piața Victoriei, pentru că au refuzat să se legitimeze, au fost amendați cu 1.000, respectiv 1.500 de lei, au precizat oficialii Jandarmeriei București.

„Cele două persoane din Piața Victoriei care au fost conduse la secția de poliție, au fost sancționate cu amenzi în valoare de 1.000 și respectiv 1.500 de lei, pentru refuz de legitimare, conform legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerespectarea interdicțiilor de a participa la manifestații publice în spații deschise conform legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au spus oficialii Jandarmeriei, potrivit Mediafax.

Câteva zeci de persoane au protestat marți seara, pentru a treia zi consecutiv, în Piața Victoriei din Capitală față de măsurile de restricție din proiectul Guvernului, aflat la vot în Senat, în ceea ce privește prevenirea răspândirii coronavirusului, relatează Mediafax.

Aceste persoane nu purtau măști de protecție și nu respectau distanțarea socială.

Protestatarii scandează „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”. Ei au steaguri tricolore și bannere cu mesaje precum „Fără carantinare”, „Jos dictatura PNL”, „Nu ne temem de bau-bau. COVID sau gripă?”.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri