Jandarmi atacați de romi într-o localitate din Brașov. Primar: S-au întors recent din Germania și Anglia și au rămas fără mâncare

Data actualizării: Data publicării:
parbriz-spart
FOTO: brasovstiri.ro

O patrulă de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov a fost atacată, luni, în cartierul de romi din localitatea Teliu. Potrivit brașovștiri.ro, un jandarm a fost rănit în altercație, iar mașina cu care echipajul se deplasa a fost vandalizată, după ce romii s-au năpustit asupra echipajului cu bâte și răngi lovind în mașină.

Echipajul de la Jandarmerie s-a dus în cartierul de romi să verifice dacă sunt respectate restricțiile impuse prin Ordonanța Militară. Romii, însă, au fost deranjați de „vizită” și s-au năpustit asupra echipajului cu bâte și răngi, lovind în mașină.

Unul din localnici a aruncat cu un bolovan, rănindu-l la picior pe unul dintre jandarmi. Membrii Grupării Mobile au cerut întăriri, iar în cartier au fost trimise mai multe echipaje de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și mai mulți polițiști.

Se fac cercetări pentru distrugere și ultraj.

Presa locală spune că primarul localității Teliu a atras atenția încă de săptămâna trecută că are probleme cu romii, care l-au amenințat că-i vor incendia clădirea primăriei dacă nu le dă de mâncare. Este vorba despre câteva familii întoarse de la cerșit din Marea Britanie și Germania, care nu au respectat regimul de autoizolare și s-au dus la primărie să-i ceară primarului de mâncare.

Recent, au venit în jur de 40 – 50 de persoane din Germania şi Anglia şi au fost puse în izolare. Unii au încheiat această perioadă, însă mai sunt în jur de 18 – 20 care ar urma să iasă din autoizolare săptămâna viitoare. Acum, unii dintre ei spun că nu au ce să mănânce şi au cerut Primăriei să le dea de mâncare. Potrivit legii, eu, ca autoritate locală trebuie să suport cheltuielile pentru persoanele din carantină, nu şi pe cele aflate în autoizolare, sau pentru cele care nu mai pot circula, pentru că risc să fiu luat la întrebări de Curtea de Conturi”, a declarat pentru Bună Ziua Brașov pentru primarul comunei Teliu, Dorinel Blendică.

Primarul comunei Teliu spune că, dacă situaţia se va prelungi, vor apărea probleme sociale grave: „Am sesizat deja Prefectura cu privire la aceste probleme. Unele persoane din această comunitate au spus că vor sparge primăria, altele că vor lăsa copii în faţa instituţiei. Riscăm să fim atacaţi la drumul mare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri