Jandarmii au dat 219 amenzi, în valoare de 100.000 de lei, în urma protestelor de duminică seara din țară

Data publicării:
Mai multe persoane participa la un protest în București faț de noile restricții
Protest față de purtarea măștii în București. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Peste 200 de sancțiuni, în valoare de aproape 100.000 de lei, au fost date până acum după protestele organizate azi-noapte în 24 de orașe din țară, printre care București, Cluj Napoca, Constanța și Timișoara.

Potrivit Jandarmeriei Române, în 7 dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

„Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică”, potrivit unui comunicat de presă.

Până acum au fost aplicate organizatorilor și participanților 219 amenzi, în valoare totală de peste 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, mai arată Jandarmeria.

Pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri